ProBiz, voor webshops die groot willen worden

ProBiz, voor webshops die groot willen worden

Webfauna heeft jarenlange ervaring met het bouwen van complete e-commerce platforms en webwinkels. Inmiddels maken een groot aantal toonaangevende retailers in Nederland gebruik van de ProBiz software. Daarnaast is Webfauna specialist op het gebied van uiteenlopende koppelingen met externe partijen.

De ProBiz E-commerce Suite is zo opgezet dat complete e-commerce fulfillment mogelijk is. Als webshop biedt ProBiz alle functionaliteiten om optimaal te kunnen sturen op omzet en conversie.

Data Management & Integratie met derde partijen

ProBiz is ingericht om als spin-in-het-web van uw bestaande retail- en distributieketen te kunnen functioneren. Uw huidige distributeur(s), fysieke winkels, eventuele franchises & affiliates kunnen softwarematig gekoppeld worden aan de ProBiz E-commerce Suite. Hierdoor kunnen onder andere klantbeheer, salesbeheer, (multi-channel) orderbeheer & -tracking, productbeheer, voorraadbeheer, (affiliate-) marketing en accounting op één plek gebundeld worden.

Het importeren en exporteren van producten van en naar verschillende bestandsformaten kan handmatig worden uitgevoerd. Tevens kan specifieke (order)data geëxporteerd worden en worden van alle import-/exportacties automatisch logbestanden aangemaakt.

Logistics en Warehousing

ProBiz beschikt over een uitgebreide koppeling met de Warehouse Management Systemen van uitlevercentrales, zoals Docdata. Verzendstatussen worden - per orderonderdeel- via een automatische import van verzendrapportages van de uitleverancier geüpdate. Klanten kunnen de levering van hun pakket volgen via de automatisch toegezonden Track&Trace code.

Generieke koppelingen zijn aanwezig voor aansluiting van kleinere leveranciers via bijvoorbeeld een standaard e-mail of ftp-protocol.

Bricks & Clicks

Een goede wisselwerking tussen fysieke winkels en de webwinkel kan zeer gunstig zijn voor conversie en klantenbinding. Via bijvoorbeeld nieuwsbriefacties, affiliates of whitelabel shops kunt u kortingscodes uitreiken, die in de webwinkel verzilverd kunnen worden. Ook zijn kassa- en cataloguskortingen in de software opgenomen, waardoor u veelgebruikte retail acties gewoon in de webshop kunt toepassen.

Daarnaast is het mogelijk om online bestellingen af te halen in uw fysieke winkels. Op die manier kunt u er voor zorgen dat uw online klant ook uw fysieke winkels bezoekt. ProBiz biedt verschillende mogelijkheden en krachtige tools om de wisselwerking tussen een fysiek filiaal en de webshop te optimaliseren. Op die manier kunnen winkel en webshop elkaar aanvullen, hetgeen zich weer kan vertalen in conversieverhoging voor beide kanalen.

Online betaling

Om alle betalingen veilig en correct af te handelen biedt ProBiz standaard integratie met Payment Service Providers Ogone en Adyen. Veel gebruikte betaalmethoden via deze providers zijn iDeal, creditcards, eenmalige machting en betaling op rekening (ProBiz biedt ondersteuning voor betaling op rekening/acceptgiro via Afterpay). Daarnaast bieden we standalone ondersteuning voor onder andere ING iDeal advanced en Paypal voor betalingen buiten Payment Service Providers om. Levering onder rembours wordt ondersteund via PostNL en UPS. ProBiz ondersteunt betaling op rekening/acceptgiro via Afterpay.

Voor Adyen worden terugbetalingen - met fiattering door geselecteerde beheerders op basis van rechtenniveau – ondersteund vanuit ProBiz zelf. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om andere payment service providers te koppelen aan ProBiz.

Email Service Provider

De marketingmodule in ProBiz biedt standaard ondersteuning voor opt-in/en opt-out synchronisatie met email service providers Cendris, EmailVision, M4N, E2MA, Mailmedia en Yourzine. Bouncers (een mail die niet aankomt bij de ontvanger en teruggestuurd wordt naar de verzender) kunnen ook verwerkt worden door ProBiz, mits de automatische terugkoppeling ondersteund wordt door de externe partij.

Product Management

Binnen het productbeheer kunnen alle denkbare producteigenschappen aangemaakt en ingesteld worden. Voor producten waar verschillende variaties van bestaan kunnen Producten met variaties worden aangemaakt (Denk aan: verschillende maten, kleuren, uitvoeringen...)

Voor correcte verwerking van kortingsacties en backorders binnen ProBiz kunnen per product 'van/voor'- prijzen en inkoopprijzen ingesteld worden. Alle producten kunnen aan meerdere categorieën gekoppeld worden. De categorieboom is beheerbaar en van onbeperkte diepte. Indien gewenst zijn er ook mogelijkheden voor filtering en sortering van producten op specifieke productkenmerken.

Producttypen

ProBiz ondersteunt naast het standaard product, producten met variaties (bv. maatbogen, kleuren of modellen) en samengestelde producten (sets van producten die al dan niet ook los verkocht mogen worden) verschillende andere producttypen zoals kortingsbonnen en e-coupons. Voor elk product kunnen cross sell artikelen en gerelateerde producten worden ingesteld.

Productpresentatie

Om het beheer van productpresentatie zo transparant mogelijk te houden is de weergave van producten via sjablonen in te stellen. Het aanpassen van complete productpagina's is hiermee relatief eenvoudig te realiseren.

In ProBiz kan het aantal productafbeeldingen per product onbeperkt zijn. Nieuwe afbeeldingen worden automatisch geresized naar de juiste afmetingen. Een inzoom functie voor afbeeldingen is standaard aanwezig. Speciale, context-afhankelijke, productafbeeldingen (bv. een andere afbeelding of -grootte in een productlijst dan op een detailpagina) of 3D fotografie kunnen op verzoek geïmplementeerd worden.

Bij de presentatie van het assortiment kan gebruik worden gemaakt van de Lijsten functionaliteit. Lijsten zijn zeer geschikt om de aandacht op een bepaalde productselectie te vestigen. Via lijstenbeheer kunnen producten toegekend worden aan zelf te definiëren lijstjes zoals Kassakoopjes, Nieuwe producten, combinaties van productcategorieën, up- & cross sells etc.

Daarnaast kan gebruik gemaakt worden van productselecties, om grote aantallen producten te groeperen op dynamische eigenschappen en hanteerbaar te houden in de beheeromgeving.

Productreviews

Reviews zijn een belangrijk element in het beslissingsproces van de bezoeker. Klanten kunnen op de productpagina reviews achterlaten over aangeschafte artikelen. Deze reviews kunnen in de beheeromgeving – evt. ook door klanten zelf – achteraf gemodereerd worden.

Orderbeheer & Account Management

Het orderbeheer in ProBiz geeft een eenvoudig algemeen overzicht van alle bestellingen die via de webshop zijn geplaatst. Deze zijn ook direct te bewerken door een beheerder. Vanuit deze omgeving kunnen orderbevestigingen én verzendbevestigingen desgewenst worden herverzonden naar een klant.

Orderinformatie kan worden opgevraagd via het orderbeheer: orderregels voor artikelen, transacties en zendingen zijn beschikbaar. Een volledig mutatielogboek voor alle statuswijzigingen van een bestelling wordt automatisch gegenereerd. Track & Trace ondersteuning is aanwezig en retour afhandeling vindt plaats met terug berekening van verleende kortingen.

De onderverdeling van orders in hun onderliggende onderdelen maakt een orderbalans mogelijk, waardoor ProBiz zicht leent voor aansluiting op boekhoudpakketten op enterprise-niveau.

Voor transacties, verzendingen en andere mutaties is een probleemdetectie en -notificatiesysteem actief binnen ProBiz, zodat de beheerder altijd direct op de hoogte is van eventuele problemen.

Om fraude te helpen voorkomen is een debiteuren controlelijst aanwezig. Hiermee kunnen bepaalde betaalmethoden worden uitgesloten voor bepaalde postcode/huisnummer combinaties.

Accounts

ProBiz biedt een eenvoudig beheermenu voor gebruikersaccounts met toegangsinstellingen. Alle klantgegevens en de complete orderhistorie zijn inzichtelijk.

In de webwinkel kunnen vergeten wachtwoorden ook door de klant zelf worden opgevraagd zonder tussenkomst van klantenservice. De orderhistorie is ook voor de (geregistreerde) klant zelf beschikbaar, met de mogelijkheid tot het eenvoudig opnieuw plaatsen van eerdere bestellingen.

Logistiek Management

Één van de meest complexe aspecten aan E-commerce is vaak het beheersbaar houden van de logistieke stroom. De grootste kracht van ProBiz ligt in het bundelen en integreren van al uw distributiekanalen.

Logistiek

ProBiz kent een zeer geavanceerde interface voor aansturing van en communicatie met uitleveranciers.

Elke stap in de distributieketen kan beheerd worden: van uitleveranciers, transporteurs en verzendregels tot aan complete verzendscenario's met tijdelijke of permanente zendingsvoorwaarden en kostenregels voor bepaalde producten, regio's en/of BTW regimes..

Deze voorwaarden kunnen op hun beurt weer gespecificeerd worden op aantal/gewicht/volume/artikeltype of zendingswaarde.

Uitlevering en verzendkosten kunnen gebaseerd en ingesteld worden op voorraadlocatie en bestemming van artikelen. De aan de klant getoonde levertijdindicatie wordt opgeslagen en kan gebruikt worden voor het analyseren van de gerealiseerde levertijdprestatie. ProBiz biedt u de benodigde tools om de service aan de consument verder te optimaliseren.

Integratie met derde partijen

Om de product- en orderdatabase van ProBiz up-to-date te houden kan een vaste synchronisatie met een gekoppelde PIM of ERP ingesteld worden.

ProBiz E-commerce Suite kan externe product– en orderdata verzamelen door middel van ingebouwde 'script hooks', om zo via maatwerkkoppelingen informatie op te halen uit of in te schieten in administratie- of POS-systemen zoals SAP, Exact, AccountView, AFAS, Navision.

Deze systemen zijn vaak in verschillende programmeertalen geschreven en kunnen alleen met elkaar 'praten' via bovengenoemde -in XML-formaat gegoten – hooks. ProBiz heeft deze hooks al ingebouwd en kan hierdoor naadloos op veel softwarepakketten worden aangesloten. Daarnaast behoren SOAP en API koppelingen tot de mogelijkheden.

Marketing & Analyse

Analyse en conversieverhoging zijn essentieel voor elke ecommerce onderneming. ProBiz beschikt over krachtige marketing- en analyse tools.

Online marketing

De marketingmodule in ProBiz biedt krachtige, conversieverhogende tools als redirects. Instelbare verwijzingen naar onderdelen van de site. Het gebruik van en conversie op redirects wordt automatisch gemeten.

Banners

Verschillende banners in de webwinkel kunnen worden ingesteld en gekoppeld aan bijvoorbeeld lijsten, categorieën of producten. De looptijd is instelbaar op minuut nauwkeurig en conversie op banners kan automatisch worden gemeten

Code acties

ProBiz ondersteunt unieke of herbruikbare coupons en kortingscodes, te genereren in het pakket of te importeren vanuit externe bron.

Kortingsacties

Op basis van bedrag, van/voor prijzen, percentages - op specifieke producten of op productselecties en korting op - of gratis verzending.

Mailinglist in- en uitschrijvingen

Voldoet aan actuele opt-in/opt-out wetgeving

Meerdere nieuwsbrieven of mailinglists

De klant kan zich tijdens het bestelproces of op eigen initiatief inschrijven op één of meerdere nieuwsbrieven.

Integratie met 3rd party analytics tool

ProBiz ondersteunt het gebruik van meerdere Google Analytics accounts voor één domein, maar kan ook per formule aparte accounts gebruiken.

Affiliate marketing

Meerdere affiliate partners kunnen worden aangesloten waarbij alle verkopen via affiliates worden bijgehouden en gecontroleerd. Door gebruik te maken van conditionele tracking krijgt de affiliate alleen de verkopen vanuit zijn netwerk te zien. Hiermee blijven uw totale omzetgegevens alleen zichtbaar voor uw eigen organisatie.

Social Media

Integratie met social media zoals bijvoorbeeld Facebook, Twitter of LinkedIn behoort tot de mogelijkheden. Deze netwerken hebben uitgebreide API's waar ProBiz gebruik van kan maken om koppelingen mee op te zetten of verregaande integraties mee te bouwen.

'Likes' en Open Graph

Door Facebook 'Like' buttons toe te voegen kunt u Facebook gebruikers zelf uw producten laten waarderen, deze waarderingen worden dan automatisch gepubliceerd op hun eigen Facebookpagina en op de pagina's van hun volgers. Op deze manier marketen uw producten zichzelf. Via Facebook's Open Graph kunt u vervolgens terugzien wélke gebruikers uw producten hebben gewaardeerd en wat zij gezegd hebben.

Facebook Connect

Wilt u uw ecommerce activiteiten verder richting het grote social media netwerk van Facebook uitbreiden? Dan behoort diepere integratie via Facebook Connect, zoals inloggen en afrekenen in de webshop met een Facebook account, een gekoppelde Facebook Store en social shopping zeker tot de mogelijkheden.

Google Plus en Google reviews

Google biedt conversie verhogende webmaster tools. Met review rich snippets bijvoorbeeld kunnen gebruikers van Google reviews informatie lezen over specifieke producten zoals de 5-sterren rating en de naam van de review. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van google plus waarbij specifieke producten extra aandacht kunnen krijgen in de zoekresultaten van google plus gebruikers. Deze features kunnen door ProBiz gefaciliteerd worden.

Analyse

Om uw marketing activiteiten te ondersteunen en optimaal te kunnen sturen op omzet en conversie biedt ProBiz diverse rapportages:

Omzet & Conversie

Omzet kan op verschillende niveaus geraadpleegd worden en conversie overzichten zijn voor alle producttypen en redirects inzichtelijk.

Zoektermen

Veelgebruikte zoektermen in de winkel worden in een overzicht getoond, zodat u altijd op de hoogte bent van de belangrijkste zoektermen.

Mailings

Prestaties van uw email campagnes kunnen gemonitord worden via de opt-in/ opt-out rapportage

Levertijdprestatie

Logistieke prestaties kunnen worden ingezien door middel van het overzicht levertijdprestatie. Dit rapport wordt binnen ProBiz gegenereerd uit een analyse van alle zendingsdata van de verschillende gekoppelde uitleveranciers

Maatwerk rapportages

Uiteraard is het ook mogelijk om naast de standaard overzichten specifieke maatwerk rapportages te laten maken

SEO

Search Engine Optimization is een verzamelnaam voor technische en tekstuele aanpassingen waarmee een webshop / website voor zoekmachines beter leesbaar en indexeerbaar gemaakt kunnen worden. Geoptimaliseerde websites worden via zoekmachines beter gevonden. Dit zal een positief effect hebben op het aantal bezoekers en conversie. ProBiz is standaard zoekmachine geoptimaliseerd, zodat uw webshop geen bezoekers en potentiële klanten zal missen.

Content Management

ProBiz maakt gebruik van een gebruiksvriendelijke tekst-editor voor contentpagina's. Met deze editor kunt u op een eenvoudige wijze teksten en mediabestanden op uw pagina plaatsen en beheren. Contentpagina's kunt u vervolgens gemakkelijk structureren en in categorieën plaatsen. Categorieën kunnen op hun beurt geactiveerd of gedeactiveerd worden. Dit is bijvoorbeeld wenselijk bij seizoens- of evenement gerelateerde categorieën.

Content templates

Voor contentpagina’s kunnen speciale sjablonen aangemaakt worden. Zo kunt u op een snelle en gebruiksvriendelijke manier een nieuwe aantrekkelijke pagina toevoegen.

FAQ

Een Veelgestelde vragen pagina is onmisbaar voor elke klantenservice. In ProBiz zijn de vragen die in de FAQ moeten worden getoond zeer eenvoudig aan te maken en te bewerken.

Menu customizing

Zowel het navigatiemenu in de header als in de sidebar kunnen volledig naar wens worden ingericht.

Custom email templates

Alle emails die voor de dagelijkse geautomatiseerde communicatie tussen klant en website/webshop zorgen, zoals bestellings-, verzend- of retourneringsbevestigingen kunnen naar wens worden aangepast.

Multi language

Met ProBiz kunt u buitenlandse klanten bedienen in de eigen taal. Door multi language te integreren is het mogelijk om alle tekst in de webshop in meerdere talen weer te geven. Zo kunt u overal in de wereld zaken doen.

Usability

Usability (gebruiksgemak) is een belangrijk speerpunt bij het (door)ontwikkelen van de feature-rijke beheeromgeving en frontend van ProBiz. Dit wordt gerealiseerd door het gebruik van zogeheten AJAX-gedreven elementen die zorgen voor uitgebreide usability en UX (User eXperience) onderdelen: diverse inhoud van een pagina wordt op de achtergrond opgehaald, waardoor maar een deel van de pagina wordt ververst op het moment dat nieuwe informatie getoond moet worden. Deze manier van programmeren resulteert in een prettige gebruikerservaring voor bezoekers van uw webwinkel én uzelf als beheerder.

Veiligheid & Performance

Webshop performance is van groot belang voor conversie en omzet. Er worden gebruik gemaakt van verschillende technieken om de webshop zo snel en zo goed mogelijk te laten presteren. Zowel voor u als de bezoeker. De webomgeving wordt door Webfauna zo opgezet, dat in het geval van een systeemstoring de webwinkel zo lang mogelijk online en bruikbaar zal zijn. Voor eventuele problemen van eenvoudiger aard kan Webfauna altijd via een zogeheten remote debug paneel inloggen, om zo op afstand problemen te identificeren en zo snel mogelijk op te lossen.

Caching

Een van de methoden die gebruikt wordt is caching ofwel het tussentijds opslaan van - door de webwinkel - veelgebruikte data op een sneller medium (op de processor cache, schijf cache of in het werkgeheugen van de server). Caching resulteert in een flinke snelheid boost voor websites/winkels.

ProBiz past caching van data toe op database-, applicatie- en paginaniveau. Vooral productpagina's, productlijsten en andere complexe pagina's zullen hierdoor responsiever zijn en veel sneller laden. Naast deze serverside caching is ProBiz ingesteld om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de clientside cache in de browser van de bezoeker. Aggregatie van semi-dynamische site onderdelen als stylesheets en javascript bestanden helpt hierbij.

Veiligheid

Veiligheid van data is voor online winkeliers en online shoppers één van de belangrijkste elementen voor - wederzijds – vertrouwen. ProBiz bewaart elke gebruikers-sessie rechtstreeks in de database in plaats van in een lokaal bestand (zoals een cookie op de pc). Deze sessie wordt via een SSL-secure verbinding beveiligd. Omdat uw webwinkel meestal gehost wordt op (een) externe webserver(s), kan er op deze manier nooit dataverlies optreden. Problemen voortkomend uit bijvoorbeeld meerdere malen inloggen door dezelfde persoon, het lange tijd laten openstaan van een scherm, ingevuld formulier of vol winkelmandje worden op deze manier omzeild.

ProBiz heeft zeer succesvol recente IT security audits van BT Global Services, IBM Internet Security Systems en ITSec security services doorstaan. Alle bezoekersdata zijn in de ProBiz webshop te allen tijde stevig versleuteld.

Veiligheid van de webwinkel wordt tevens gewaarborgd door een aantal maatregelen. Het systeem slaat geen privacygevoelige data op zoals wachtwoorden en persoonsgegevens, er is een mogelijkheid het inloggen als beheerder aan een vast IP-adres te koppelen, zodat er geen toegang meer mogelijk is tot het webwinkelbeheer vanaf andere locaties dan deze, er bestaat de mogelijkheid om verschillende rechten aan verschillende beheerders toe te kennen en ook het opzetten van het gehele shopping proces, het betaalproces én de beheerlogin via een SSL-beveiligde verbinding zorgt voor de veiligheid.

Multi-shop & Multi-channel

ProBiz is zo opgezet dat de frontend – voorkant - van uw website of webshop opgebouwd is uit meerdere sjablonen. Deze opzet maakt het mogelijk om met een relatief simpele aanpassing van het sjabloon, de vormgeving van een pagina of deel van de website te veranderen.

Door meerdere sjablonen te hanteren voor één installatie, is tevens vrij snel een multi-shop vormgeving te realiseren. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om tussen verschillende webwinkels binnen één multishop omgeving producten en andere zaken te delen (Multi Label)

ProBiz maakt het zo mogelijk om meerdere resellers en/of dealers via bijvoorbeeld een whitelabel structuur een eigen portal of shop-in-shop binnen de webwinkel te geven. Op deze manier worden niet alleen verschillende sales kanalen gebundeld, maar kan tevens het fulfillment proces gestroomlijnd worden.

Technische Specificatie

ProBiz is door Webfauna ontwikkeld in moderne, (object-geörienteerd) PHP5.5, gebruik makend van het ProBiz framework. Standaard gebruikt ProBiz MySQL versie 5.5, enkele oudere versies worden echter ook ondersteund. Voor sommige geavanceerde onderdelen zijn specifieke PHP modules of PECL extensies noodzakelijk, bijvoorbeeld memcache.

Schaalbaarheid

ProBiz kan meegroeien met uw organisatie. Wilt u klein en eenvoudig beginnen maar wel kunnen doorgroeien naar een grotere en complexere omgeving? Dat is geen probleem. Het platform is schaalbaar. Hierdoor heeft u als organisatie de mogelijkheid om in de toekomst door te groeien. Wilt u direct starten met een grote en complexe shop ook dit is geen probleem.

Licenties

De ProBiz eCommerce Suite is opgebouwd uit diverse modules. Middels de licenties heeft u recht op systeemtechnisch onderhoud, wat er voor zorgt dat het bestaande platform functioneel technisch voldoet aan de actuele technologische standaarden. Hierdoor kan makkelijker aangesloten worden op nieuwe technologische ontwikkelingen en is uw platform toekomstvast.

Onderhoud en Support

Na oplevering van uw ProBiz webshop kunt u gebruik maken van de de verschillende SLA's op het gebied van onderhoud en support. Zowel bugs, incidenten als supporttaken kunnen hiermee worden afgehandeld.

Maatwerk functionaliteiten

Omdat niet elke winkel hetzelfde is, bestaat de mogelijkheid om de ProBiz eCommerce Suite aan te passen aan uw functionele wensen. Nieuwe functionaliteiten, of een wijziging op bestaande functionaliteiten kunnen in overleg worden uitgewerkt en geïmplementeerd.

Technisch Consultancy

De ProBiz eCommerce Suite kan geïntegreerd of gekoppeld worden met third party systemen. Webfauna kan hierin adviseren en begeleiden.

Waarom Webfauna?
  • Persoonlijke begeleiding
  • Ruime ervaring
  • Betaalbare oplossing
  • Voorop lopen
  • 100% kwaliteit
  • Wij denken met je mee

Ook interesse in onze diensten?

Info aanvragen